Ελεύθερες μετεγγραφές για την κατηγορία του 5%


Η τροπολογία που έγινε δεκτή από τον Υπουργό Παιδείας

Την τροπολογία των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία γίνεται δεκτό το αίτημα για μετεγγραφές στην κατηγορία των υποψηφίων του 5% σοβαρών παθήσεων παρουσιάζει το newsbeast.gr. Σύμφωνα με την τροπολογία οι εν λόγω εισαχθέντες έχουν δικαίωμα ελεύθερων μετεγγραφών.

Η τροπολογία με αριθμό 1992 και ειδικό αριθμό 257 γίνεται δεκτή ως ακολούθως:

Στο τέλος της περίπτωσης γ της παραγράφου 1 του άρθρου 53 ν.4264/2014 προστίθεται υποπερίπτωση στ) σύμφωνα με την οποία:

Επιτρέπεται η μετεγγραφή φοιτητών Πανεπιστημίου και σπουδαστών ΤΕΙ του εσωτερικού που εγγράφηκαν σε Τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ για λόγους υγείας που τους παρέχει, κατά τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, δικαίωμα πρόσβασης σε ποσοστό θέσεων 5% και που λόγω υπέρβασης του προβλεπόμενου ποσοστού δεν μπόρεσαν να εγγραφούν στο Τμήμα προτίμησής αλλά οπουδήποτε αλλού.

Όπως έγραψε το newsbeast.gr, η εν λόγω κατηγορία δεν είχε συμπεριληφθεί στις μετεγγραφές με αποτέλεσμα, να δημιουργείται το εξής παράδοξο: 

Από τη μια πλευρά, όσοι έχουν γονείς, αδέλφια με συγκεκριμένες παθήσεις και αναπηρία άνω του 67% να είναι δικαιούχοι μετεγγραφών, ενώ οι ίδιοι οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις να μη μπορούν να μετεγγραφούν.

Η απώλεια αυτής της δυνατότητας λειτουργούσε ως τροχοπέδη για τη φοίτηση των υποψηφίων.

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item