Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε για να μην επιβαρύνεται η καρδιά


Τόσο ο πολύς όσο και ο λίγος ύπνος κάνουν κακό στην καρδιά, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. 


Οι ειδικοί συνιστούν σε όλους να βρουν τη «χρυσή τομή» σε ό,τι αφορά στις ώρες του ύπνου τους, ώστε να ελαχιστοποιήσουν τα μελλοντικά καρδιολογικά προβλήματα....


Οι επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Σικάγο, που παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στο συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, εξήγησαν ότι ο μη επαρκής ύπνος αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για εμφάνιση Αγγειακού Εγκεφαλικού Επεισοδίου και εμφράγματος.

Όμως, εκτός από τον ανεπαρκή ύπνο και ο υπερβολικός ύπνος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, καθώς έχει ενοχοποιηθεί για στηθάγχη, αλλά και για στεφανιαία νόσο.

Οι Αμερικανοί ερευνητές παρακολούθησαν 3.000 ασθενείς, ηλικίας άνω των 45 χρόνων, προσπαθώντας να συσχετίσουν τις ώρες του ύπνου τους με την κατάσταση της υγείας τους. Η μελέτη οδήγησε στο συμπέρασμα, ότι όσοι παρέμεναν στην… αγκαλιά του Μορφέα λίγες ώρες, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να πάθουν ΑΕΕ ή έμφραγμα. 

Αντιθέτως, όσους τους… πλάκωνε το πάπλωμα, με αποτέλεσμα να κοιμούνται περισσότερο από 8 ώρες κάθε βράδυ, είχαν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν στηθάγχη και στεφανιαία νόσο.

Σύμφωνα με παλαιότερες επιστημονικές μελέτες, ο ελλιπής ύπνος συνδέεται με υπερδιέγερση του νευρικού συστήματος, διαβήτη, στρες και υπέρταση.

Η νέα έρευνα απέδειξε, ότι και ο υπερβολικός ύπνος σχετίζεται με καρδιολογικά προβλήματα και γι’ αυτό οι γιατροί θα πρέπει λαμβάνοντας το ιστορικό των ασθενών τους να ρωτούν και για τη διάρκεια του ύπνου τους.

www.plektani.gr

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item